Heb je vragen?

Clubfitting veelgestelde vragen

Clubfitting is voor iedere golfspeler die zoveel mogelijk plezier wil halen uit het golfspel. Door uw golfclubs op maat te laten maken kunt gemakkelijker golfen en haalt u betere resultaten. Hogere handicappers halen vaak het meeste voordeel uit een sessie.

Clubfitting is het optimale materiaal bij elkaar zoeken, samenstellen voor de individuele golfer.

De duur van een clubfitting sessie is afhankelijk van de hoeveelheid golfclubs u op maat wil laten maken. Een deelsessie, waarbij u één specifieke golfclub, laat aanmeten duurt ongeveer een uur. Een volledige fitting van drivers/woods, ijzers en putters neemt maximaal twee en en half uur in beslag.

Er worden statische en dynamische metingen gedaan, u slaat volop golfballen. Daarna weet u of:

  1. Of uw huidige clubs bij u passen of dat aanpassingen nodig zijn.
  2. Hoeveel vooruitgang u kan boeken met de aanschaf van nieuwe clubs.
  3. Wat de belangrijkste oorzaken zijn van tekortkomingen in afstand, balvlucht, uw golftechniek.

Kennisniveau (behaalde examens), hoeveel jaar ervaring, werken met topspelers en de kwalitiet van de meethulpmiddelen bepalen de kwaliteitsrangorde in clubfittersland.

Daarom mag u niet verwachten dat de expertise van clubs aanmeten bij de grote golfwinkels/ketens of bij uw golfleraar ons niveau benadert.

De meest betrouwbare meetgegevens kun je krijgen als de meeting plaats vindt bij een comfortabele temperatuur en een omgeveing waarbij de metingen van balvlucht onafhankelijk zijn van wind, temperatuur en vochtigheid. Dus Indoor !

Bij Outdoor worden doorgaans driving range ballen gebruikt.
Dat is een groot nadeel omdat, zelfs bij gebruik van goede kwaliteit driving range ballen, de launchangle van de driver en de spin van wedges enorm afwijkt van de ballen die u in de baan gebruikt.

Een volledige fitting voor Woods, Ijzers/Hybrides en Putter kost €235,-

Een deelfitting voor de onderdelen Woods, Ijzers/Hybrids en Putter kost €85,-

Bij aanschaf van een set nieuwe clubs zijn de fitting kosten inbegrepen in de prijs van de clubs.

Dat kan een week of 6 duren. 

Meestal moeten we de onderdelen, die immers specifiek voor u zijn, bestellen. We hebben geen kant en klare clubs om meteen mee te nemen.

Het merendeel van deze merken gaat uit het rek de winkels uit, is vooraf in de fabriek gebouwd. Om goed maatwerk te kunnen leveren maken wij uitsluitend gebruik van merken die de componenten los leveren.

Mizuno heeft een hoge standaard van bouwen. Voor dit merk geven we de specificaties door en bouwt Mizuno dat zeer nauwkeurig. Natuurlijk checken we of het resultaat aan onze normen voldoet.

Ja, dat kan. U kunt uw oude clubs laten bijstellen en weer op maat laten maken. Gedurende de jaren zal uw techniek veranderen en dan kan het zinvol zijn om uw clubs aan te passen.

Het is raadzaam om het volgende mee te nemen:

  1. Uw huidige clubs.
  2. Kleding om goed te kunnen swingen
  3. Golfschoenen (geen gymschoenen daarvan is de hak meestal te hoog)

Een mat op de driving range geeft vaak een heel ander effect dan slaan uit echt gras. Hoe zit dat met een indoor fitting vanaf een mat? Matten op de driving range reageren inderdaad meestal anders dan echt gras. Wij gebruiken Real Feel als mat. Deze geeft een balreactie heel dicht bij zoals slaan uit echt gras.

Op het moment dat u overweegt om een nieuwe golfclub-set te kopen en/of u in de recente jaren uw techniek heeft verbeterd zijn twee momenten waarbij het zinvol is om een clubfitting sessie in te plannen.

Een clubfitting sessie is juist voor beginners belangrijk. Omdat u, als beginner, nog aan uw techniek moet werken is de snelste winst te behalen in het verzorgen van materiaal dat volledig past bij uw speelstijl en techniek.

Door uw golfclubs op maat te laten maken, kunt u het spel gemakkelijker maken. Door bijvoorbeeld een driver te hebben die geschikt is voor uw swing, kunt u de vlucht van de bal optimaliseren. Dit leidt niet alleen tot afstandswinst, maar ook tot verbeterde nauwkeurigheid.

Andere vragen over clubfitting?

Mocht u nog andere vragen hebben? Aarzel niet om ons een vraag te sturen via email of vul ons contactformulier in. 

Scroll naar boven
Scroll naar top