Het proces van

Clubfitting

Clubfitting Sessie

De ideale golfset is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde. De verschillen in kracht, lengte, handafmeting, aanleg voor golf kunnen enorm verschillen van golfer tot golfer. 

Toch zie je dat deze verschillende golfers steeds met dezelfde kant en klare set de winkel verlaten.

Het samenstellen van de ideale golfset is als het in elkaar zetten van een puzzel. Er zijn veel specificaties die de swing beïnvloeden. Enkele van deze specificaties zijn: lengte, flexibiliteit, gripdikte, gewichtsbalans, bounce, loft, lie.

Als je voor iedere golfer, eerst de specificaties vaststelt en dan de clubs bouwt kun je pas echt maatwerk leveren.

U kunt kiezen voor een deel- of volledige fitting. Tijdens een deelfitting analyseren we één type club, Woods Irons of Putter.

Kosten voor een deelfitting:  €85,-. Bij een volledige fitting analyseren we voor €235,- alle clubs.

Clubfitting - Analyse

Clubfitting Analyse

Een gedegen swing-en materiaalanalyse is de belangrijkste stap om passende clubs voor u te maken. De kennis om deze analyse uit te voeren is bij ons op het hoogste niveau. Aan de hand van de gegevens van deze analyse kunnen we aangeven:

GCQuad Launch monitor - clubfitting

GCQuad Launch monitor

Een launch monitor oftewel golfsimulator is onontbeerlijk om goede resultaten in de meetsessie te bereiken. Wij doen deze swing-en materiaalanalyse met behulp van de launch monitor die het beste geschikt is voor clubfitting en lesgeven: de FORESIGHT QUAD.

Deze Quad heeft vier highspeed camera’s met hoge resolutie om 10 parameters van de bal en 9 parameters van de club te registreren.
Deze gegevens gebruiken we om aan te tonen welke combinatie van clubs, voor u het beste resultaat oplevert

Het bouwproces

De bedrevenheid in meten en maken kan ook weer gemeten worden door middel van examens.

Bij FATco worden alle metingen gedaan door de best gekwalificeerde clubfitter Theo Erben.

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat wij perfecte apparatuur hebben om clubs aan te meten en vervolgens te maken.

Dag Theo en Mia, We hebben inmiddels gespeeld met de nieuwe clubs en de resultaten zijn verbluffend. Wat een verschil in lengte en precisie! We zijn zeer tevreden.

Myra en Hans

Clubfitting sessies

Service na clubfitting

We kunnen alle werkzaamheden, metingen en veranderingen aan bestaande clubs uitvoeren. Loft en lie controleren en aanpassen, clubs langer, korter, zwaarder en lichter maken. Ook het regrippen en vervangen van shafts. 

Scroll naar boven
Scroll naar top